Благоприятна развръзка със случая на баба Денка от Бургас

//Благоприятна развръзка със случая на баба Денка от Бургас

Благоприятна развръзка със случая на баба Денка от Бургас

Благоприятна развръзка със случая на възрастната жена, намерена от свой комшии в безпомощно състояние в апартамент на бургаската улица Дебелт.
Баба Денка живееше в боксониера препълнена с боклуци, без ток и топла вода. Единствената храна която консумираше бе донесената и от милостиви съседи, които и помагаха, въпреки неприятната миризма носеща се от жилището и се усещаше в целият коридор на кооперацията. Напоследък състоянието на възрастната жена започна рязко да се влошава, като пребиваването и в собственото жилище стана невъзможно, понеже тя се нуждае от постоянно наблюдение и обгрижване.
В петък нейни комшии са се обадиха в на телефон 112 за да сигнализират, че възрастната жена е в безпомощно състояние. Пристигналият на място медицински екип взима баба Дена за хоспитализация в Гастроентерологично отделение в МБАЛ Бургас. Жената е стабилизирана, но настъпва страшният момент в който тя трябва да бъде изписана.
Ден преди да изпишат баба Денка, с нас се свърза нейна далечна роднина, която каза, че няма как да се грижи за възрастната жена и се нуждае от помощ. Тук се отзовахме ние, и съвместно с Община Бургас в лицето на д-р Лорис Мануелян (зам кмет по здравеопазване, социални дейности и спорт), УМБАЛ Бургас – д-р Бойко Мирзчийски (директор на УМБАЛ Бургас) и г-н Станислав Андреев (общински съветник от ГЕРБ, член на Комисията по социални дейности), жената е транспортирана безплатно до Дом за стари хора „Верният настойник“ гр. Камено където е настанена, докато се подготвят документи за настаняване в държавен дом за върастни.
Благодарим на всички хора които се отзоваха и успяхме да помогнем на една възрастна жена в неравностойно положение. Надяваме се, че сагата с баба Денка от ул. Дебелт приключва дотук с щастлив край.

2019-06-13T10:16:30+00:00 13.06.2019|Новини и събития|