„Верният настойник“ с максимален гранд от Фонд „Обединени срещу COVID19“

//„Верният настойник“ с максимален гранд от Фонд „Обединени срещу COVID19“

„Верният настойник“ с максимален гранд от Фонд „Обединени срещу COVID19“

Българският дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България обединиха усилия за създаването на дарителски фонд „Обединени срещу Covid-19” за подпомагане на лечебни заведения и общности в нужда в цялата страна по време на кризата с коронавируса. Целта на фонда е да предоставим финансова подкрепа за най-уязвимите групи, засегнати от кризата.
През тази седмица излязоха резултатите от първият етап на подаване на кандидатури за финансова подкрепа. Седемдесет и четири проекта на лечебни заведения, граждански организации, общини, читалища, както и социални инициативи на микро и малки предприятия от цяла България ще получат финансова подкрепа от фонда след първия кръг на кандидатстване, който приключи на 16 април т.г.  и събра 473 кандидатури. Сред тях ще бъдат разпределени 673 984 лв. Отпуснатата максимална сума е 10 000 лв.

Средствата ще бъдат насочени към кампанията на Сдружение „Верният настойник“ и едноименната хранителна банка, която е най-новата инициатива на организацията. Досега с усилията на наши партниращи организации и местни фирми успяхме да достигнем до близо 2000 семейства в нужда, като кампанията не само продължава а и се разпространява на територията на цялата страна.

2020-04-26T12:07:17+00:00 26.04.2020|Новини и събития|