Нова детска площадка и в село Чукарка

//Нова детска площадка и в село Чукарка

Нова детска площадка и в село Чукарка

Успешното партньорство между Сдружение „Верният настойник“ и американската неправителствена организация „Change а Generation“ набира скорост и вече е факт и втората детска площадка – за първи път в село Чукарка (Бургаска област).  Лично за откриването на новата детска площадка от САЩ дойде д-р Уейн който е един от благодетелите в американската организация.  Освен официалните гости, на тържеството присъстваха около стотина малчугани които имаха възможността първи да изпробват новите уреди за забавление. По традиция от двете неправителствени организации поставиха плоча с посвещение към децата.
Площадката в село Чукарка е втората подобна инициатива в България. Първата детска площадка бе построена в двора на детската градина на село Свобода общ Камено. Старата площадка в забавачницата бе негодна и дори опасна и децата нямаше къде да се забавляват по време на топлите дни навън.
По време на откриването на площадката в село Чукарка, д-р Уейн изказа задоволството си от партньорството на двете организации и разкри плановете си за нов проект отново в Бургаска област.
Сдружене „Верният настойник“ изказва огромна благодарност на „Чейндж а Дженерейшън“ и специално на председателят и Цеци Демиркова за подкрепата на нашите инициативи.

2019-11-16T21:38:16+00:00 16.11.2019|Новини и събития|