Нова площадка за децата на село Орлинци

//Нова площадка за децата на село Орлинци

Нова площадка за децата на село Орлинци

В истински празник се превърна откриването на новата детска площадка в средешкото село Орлинци. На тържеството присъстваха Кмета на Община Средец г-н Иван Жабов, представители на американската неправителствена организация „Changing a Generation“ както и  председателя на Сдружение „Верният настойник“ – г-н Жельо Желев. Децата от детската градина на която подарихме детската площадка посрещнаха гостите в традиционни носии и изнесоха кратка програма.
Благодарствена реч поднесе и директорката на детската градина г-жа Величка Пенчева.
Детската градина в село Орлинци имаше крещяща нужда от обновяване. Доброволци към сдружение „Верният настойник“ няколко пъти участваха в ремонтирането и пребоядисването на старата такава, но уредите и бяха толкова амортизирани, че използвнето им вече се превърна в опасност за децата и те рядко си играеха на и без това изтърбушените забавления.
Партньотрството между Сдружение „Верният настойник“ и „Changing a Generation“ е повече от успешно. Припомняме, че за началото на учебната година, двете отганизации подариха първата си детска площадка в България на децата посещаващи детската градина в село Свобода общ. Камено.  След това детска площадка бе изградена и в айтоското село Чукарка.
Добрата новина е, че строителството на детски площадки в България продължава, като се очаква до края на тази година да успеем да отпразнуваме откривнето на още две чисто нови площадки.
Детската градина в село Орлинци получи и допълнителен продарък от двете организации – видеонаблюдение  на целият двор на учебното заведение

2020-09-24T14:58:19+00:00 24.09.2020|Новини и събития|