Посещение на представители на американска благотворителна организация

//Посещение на представители на американска благотворителна организация

Посещение на представители на американска благотворителна организация

„Верният настойник“ отправи покана към представители на американската организация „Vanguard“ да дойдат на посещение и да се запознаят с дейността на сдружението. Председателката на сдружението Трейси Мууни, която от 4 години се е преместила да живее във Велико Търново, заедно с още един член от екипа си, приеха поканата и пристигнаха на двудневно посещение с цел установяване на партньорски взаимоотношения.

Американките бяха впечатлени от многото активни проекти на сдружението, от инициативите и непрестанната работа на „Верният настойник“ в посока подпомагане, превенция и развитие. Особено много те изразиха адмирации към проект „Знам и мога“ и изявиха желание да си сътрудничим за разрастването му. Проект „Повече здрави“ ги вдъхнови да инициират активност с мобилен кабинет.

Бъдещите ни американски партньори пожелаха да подкрепят стартиращата дейност „Хранително банкиране“ на „Верният настойник“. Процедурата по регистрация е стартирана и вече е пристигнал дарения хладилен бус, с който да се осъществява дейността. Бъдещото партньорство с подкрепяща организация ще помогне да се финансира хранителната банка и да заработи с пълен капацитет.

Посетителите по време на двудневната визита успяха да посетят няколко от местата, където „Верният настойник“ развива дейността си. Те бяха посрещнати с песни и вълнение от децата в детската градина в с. Свобода и в гр. Камено. Видяха също така и Дома за стари хора в гр. Камено и добиха представа за работата на сдружението в различните направления.

Очаква се отново да дойдат на посещение през есента.

2018-06-28T13:26:15+00:00 28.06.2018|Новини и събития|