Проект „Линукс“ в новозагорско школо

//Проект „Линукс“ в новозагорско школо

Проект „Линукс“ в новозагорско школо

Седмица след старта на новата учебна година, Основно училище „Кирил и Методий“ с Коньово общ. Нова Загора може да се похвали с нов оборудвана компютърен кабинет. Компютрите за школото са осигурени от Сдружение „Верният настойник“ с подкрепата на швейцарски партньори, които пристигнаха в България специално за откриването на компютърната зала.
Директорката на учебното заведение  Лена Георгиева поздрави гостите и изказа задоволство и благодарност за стартиращото партньорство.

„Тази компютърна зала ще разшири обхвата на проект „Линукс“, чрез който Сдружение „Верният настойник“ осигурява безплатни курсове на хора от всякаква възраст, както и подпомага институции и лица с техническо осигуряване и обучители. Резултатите досега показват, че проекта е успешен, харесван и търсен, затова нашето намерение е той да продължи своето развитие“ каза на откриването г-н Жельо Желев, председател на „Верният настойник“ .
Компютърната зала е оборудвана с 8 машини разположени на безопастно разстояние една от друга, за да се осигури социална дистанция и учениците да могат да провеждат уроците си дори и в епидемиологичната обстановка в страната.
Компютърната зала е още един подарък за местното школо, което тази година празунува 150 години от създаването си.

2020-09-21T13:20:15+00:00 21.09.2020|Новини и събития|