Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
декември 15, 2019
500 подаръка достигнаха до деца и възрастни само за ден

Сдружение „Верният настойник“ и тази година бе посетено от главните организатори на кампанията „Коледни подаръци“ – екип на британската неправителствена организация „Trusell Trust“ и партньорите  им организация от България – Фондация за социална промяна и включване – София.
Гостите, заедно с екип от нашето сдружение успяха само за ден да посетят няколко центъра за настаняване от семеен тип в гр. Средец и гр. Бургас, два старчески дома, две махали с деца на семейства в неравностойно социално положение и наблюдавано жлище „Дом Възможност“ Бургас.
Повода на посещението са наближаващите Рождествени празници. Освен подаръците много важно бе и времето което отделиха гостите от Англия за да се запознаят с млади и стари и да поговорят с тях за наближаващите празници. Това се прие доста добре както от децата без родители, така и от възрастните от старческите домове.
Фондация за социална промяна и включване гр. София в партньорство с Сдружение „Верният настойник“ преди няколко години разкриха първото наблюдавано жилище на територията на Община Бургас, което и до днес се оказа успешна и устойчива социална услуга за младежи над 18 г. възраст. Всички младежи от Защитеното жилище в гр. Бургас са ангажирани с благотворителни дела не само по празниците но и през останалото време от годината, но най-голямо щастие за тях е да се завърнат и да подарят подаръци на деца от институцията от която са излезли.
Сдружение „Верният настойник“ благодари приятелите от българска и английска страна за продължаващото успешно партньорство.