Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
ноември 15, 2018
9 години „Вече знам и мога“

За девета поредна година стартира проект „Вече знам и мога“ на „Верният настойник“. Това е проект, с който сдружението се гордее, защото е насочен към подпомагане  децата в детските градини и училища, за да могат да останат в образователната система. В момента сдружението работи по проекта в учебни заведения в три общини и обхваща над 300 деца.

Подпомагайки детски градини и училища – финансово и материално, сдружението осъществява  превенция от отпадане на деца от учебната среда.

Статистиката в България е мрачна и за изминалата година има около 20 000 такива деца, които са отпаднали от училище.Чрез този проект индиректно се запазват работни места на учители и директори на учебни заведения, както и се предпазват от затваряне такива, които се намират в малки населени места.

От 2009 г. до 2015 г. проектът се финансира от Фида Интернешънъл Финландия, от 2015 г. до 2017 г. се финансира от семейство Петър и Аня Яневи, а от 2017 подкрепата за проекта поема сдружение „Повече бъдеще Германия“ с председател Вера Шнайдер.

Изключително сме благодарни на всички наши партньори, без които не бихме могли да осъществяваме благотворителната си дейност.