Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
май 22, 2020
Американска организация подкрепи деца от проект „Стани настойник“

Американската неправителствена организация „Чейндж а Генерейшън“ с председател Цеци Демиркова подкрепи с хранителни продукти от първа необходимост децата участващи в проект „Стани настойник“ от гр. Средец.  Храната идва в точен момент за семействата, тъй като поради възниканалата извънредна обстановка в страната ни, много от тях са пуснати в неплатен отпуск от работните си места или са останали без работа.

Проект „Стани настойник“ е една от първите инициативи на Сдружение „Верният настойник“ от преди 11 години. Проекта обхваща семейства които са в затруднено материално положение или многодетни такива, като подкрепата която предоставяме е свързана с подпомагане на образованието на децата. В проекта се включват деца от 3 до 14 години, а всички разходи севързани с образованието им като изследвания, облекло, учебни пособия и др, включително и таксите за посещение на детска градина са за сметка на нашата организация. Проекта стартира с 4 деца които се подпомагаха от частни дарители, като еволюира до покриването на 48 деца от целият регион, а разходите се покриват от немската неправителствена организация „Повече Бъдеще“.

Сдружение „Верният настойник“ изказва благодарност към г-жа Демиркова и нейната организация за подкрепата, и изразява надежда за продължаване на успешното партньорство и за вбъдеще!