Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
юни 13, 2019
Благоприятна развръзка със случая на баба Денка от Бургас

Благоприятна развръзка със случая на възрастната жена, намерена от свой комшии в безпомощно състояние в апартамент на бургаската улица Дебелт.
Баба Денка живееше в боксониера препълнена с боклуци, без ток и топла вода. Единствената храна която консумираше бе донесената и от милостиви съседи, които и помагаха, въпреки неприятната миризма носеща се от жилището и се усещаше в целият коридор на кооперацията. Напоследък състоянието на възрастната жена започна рязко да се влошава, като пребиваването и в собственото жилище стана невъзможно, понеже тя се нуждае от постоянно наблюдение и обгрижване.
В петък нейни комшии са се обадиха в на телефон 112 за да сигнализират, че възрастната жена е в безпомощно състояние. Пристигналият на място медицински екип взима баба Дена за хоспитализация в Гастроентерологично отделение в МБАЛ Бургас. Жената е стабилизирана, но настъпва страшният момент в който тя трябва да бъде изписана.
Ден преди да изпишат баба Денка, с нас се свърза нейна далечна роднина, която каза, че няма как да се грижи за възрастната жена и се нуждае от помощ. Тук се отзовахме ние, и съвместно с Община Бургас в лицето на д-р Лорис Мануелян (зам кмет по здравеопазване, социални дейности и спорт), УМБАЛ Бургас – д-р Бойко Мирзчийски (директор на УМБАЛ Бургас) и г-н Станислав Андреев (общински съветник от ГЕРБ, член на Комисията по социални дейности), жената е транспортирана безплатно до Дом за стари хора „Верният настойник“ гр. Камено където е настанена, докато се подготвят документи за настаняване в държавен дом за върастни.
Благодарим на всички хора които се отзоваха и успяхме да помогнем на една възрастна жена в неравностойно положение. Надяваме се, че сагата с баба Денка от ул. Дебелт приключва дотук с щастлив край.