Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
април 27, 2018
„Бележник 2018: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“

„Бележник 2018: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“ беше проведен в Ямбол . Паралелно събитието бе проведено и в 8 други областни градове, като в столицата, това се случи в така наречения „триъгълник на властта“ – площад Независимост,пред Президентството и Министерският съвет и Народното събрание.
Събитието бе посрещнато с голям интерес в гр. Ямбол, като имаше представители на Министерство на младежта и спорта, Районна прокуратура, Районния инспекторат по образование, детски градини, училища и неправителствени организации. Най-голям бе интереса в областта на Правосъдието с говорител Диана Бончева от Читалище „Умение 2003“- Ямбол и Образованието, което бе представено от Марийка Иванова от Сдружение „Верният настойник“ Бургас.
Това е седмото поредно издание на доклада, изготвен от Национална мрежа за децата, въз основа на фокус групи, в които взеха участие над 600 деца, родители и професионалисти както и въз основа на резултатите от онлайн проучване. Тазгодишното издание поставя най-слабата досега годишна оценка на държавата в грижата за децата – 2,88. Тя се получава от обобщените оценки от областите: Основни принципи по Конвенцията на ООН за правата на детето, Семейна среда алтернативни грижи, Здравеопазване, Образование и Правосъдие.