Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
април 1, 2018
Честване на 20 години от началото на „Операция Рождествено Дете” в България

20 години „Операция Рождествено дете“- 20 години заедно за децата на България се проведе в Сливен на 31-ви март. Поканени бяха близо 180 участници, които през годините са сътрудничили в проекта.

На събитието  Ренди Кокс-регионален директор  RECA, Прибалтика, Балканите, Централна Европа и САЩ, изрази радостта си,че вече 20 години се работи в България. Той сподели, че през годините са раздадени близо 145 милиона подаръци в 163 страни и изрази желанието си да се продължи с благородната кауза и занапред. Той акцентира върху един важен въпрос, който всеки да си зададе, а именно какво предстои оттук нататък за в бъдеще.

В изявлението си регионалният директор от Великобритания Марк Датсън съобщи, че вече са започнали да планират подготвянето на подаръците и разполагат със 100 доброволци от сега.  Той сподели, че за него е привилегия работата с доброволците в проекта и препоръча на всички участници да пазят в сърцето си мисълта за мисията през цялата година. Марк Датсън отбеляза като важен момент насърчаването и подкрепата, която трябва да оказват помежду си всички участници в проекта. Той подкани към споделяне и обмяна на опит, което да увеличи ефективността на екипите.

Брент Гюлкер, директор на Гешенкедерхофнунг, партнираща организация на Samaritan’s Purse, също сподели своя опит като разказа за идването си в България като младеж още през времето на комунизма. Той наблегна на мотото „Обединение и разнообразие” като съществено в инициативата. В Германия, Австрия и немско говорещите страни се насърчават да изработват и дават кутии и това е вече една добра традиция.

Друг участник- Павле Костадинов от Македония, сподели че като представител на страна, която не е донор, а получател, е запознат много добре с проблемите на тези страни. Резултатът от силата на обикновения дар се вижда ясно през годините, сподели той.

Президентът на сдружение „Верният настойник” и координатор на „Операция Рождествено дете” Жельо Желев изрази своята признателност за подкрепата на всички партньори и благодари за клипът, който беше създаден и излъчван безплатно от Българската християнска телевизия.

Габриела Генчева-координатор на програмата за ученичеството, разказа за проекта „Най-великото пътуване”.

Срещата завърши с разкази и лични истории на участниците, които споделяха опита си и предизвикателствата по време на работата през годините.