Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
октомври 20, 2018
Дарение за децата в детската градина в кв. Горно Езерово

По време на ежегодното си посещение в България, екипът на „Повече бъдеще“-Германия съвместно с представители и доброволци от „Верният настойник“, направиха голямо дарение за детската градина в кв. Горно Езерово, гр. Бургас. Близо 300 деца, момичета и момчета от 6 групи, от първа до подготвителна, получиха пликове с дрехи и играчки, както и ранички с пособия.

Всички деца бяха приветствани от председателя на СНЦ „Верният настойник“ – Жельо Желев, който ги насърчи да посещават детската градина, защото така са част от програмата „Който се учи, ще получи“ и освен това научават много полезни неща. После той даде думата на германските партньори.

Те също поздравиха сърдечно децата, като председателката Вера Шнайдер изрази радостта си да види всички деца и ги насърчи да се учат в градината, което ще им помогне по-късно да се справят добре в училище. “ Вярваме, че това е най-доброто, което можете да направите за вашето бъдеще и се надяваме да харесате всичко, което сме ви донесли“, с тези думи тя завърши обръщението си към децата.

Учителките бяха трогнати от вниманието и подаръците, които бяха предвидени за децата. Те изразиха голямата си благодарност като подариха специално изработени с декупажна техника картини и значки с български шарки. Те споделиха,че всички подаръци са дело на децата.

Проект „Който учи ще получи“ е един проект на „Верният настойник“ и „Повече бъдеще“ Германия за насърчаване на децата да посещава училище и е важна превенция от отпадане на учениците от учебните заведения. Проектът е насочен срещу бедността и неграмотността и подпомага образованието и бъдещето на децата.