Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
ноември 18, 2019
Детска площадка ще бъде изградена в село Орлинци общ. Средец

Представители на Сдружение „Верният настойник“ и американската неправителствена организация „Чейндж а Генерейшън“ направиха работна визита в детската градина в село Орлинци общ. Средец. На място стана ясно, че именно там ще бъде изградена първата за 2020 година детска площадка която ще е плод на успешното и бързо развиващото се партньорство между двете организации.
Село Орлинци се намира на около 20 км от общинският център Средец. Въпреки застаряващото население, не редовният транспорт и липсата на сигурно препитание за местните жители, детската граднина в селото продължава да функционира. Детската и плищадка обаче не разполага с нито един здрав уред за забавление на децата.
Д-р Уайт, представител от САЩ на „Чейндж а Генерейшън“ и един от основните дарители на инициативите в България лично се срещна с децата и им разказа за новите предобивки, на които ще имат възможност да си играят през първите пролетни топли дни.
Жельо Желев – председател на Сдружение „Верният настойник“ изказа благодарности към госта за реализираните инициативи в Бургаско и ясно заяви, че сдружението ще продължи да работи приоритетно за превръщането на учебните бази в малките населени места в едно по-добро и привлекателно място за децата.