Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
януари 21, 2020
Дом за стари хора „Верният настойник“ Черноморец вече на осем години

Навръх Бабин ден, преди 8 години неправтелствената организация „Верният настойник“, дотогава занимаваща се предимно с превенция на отпадане на деца от училище и дарителски кампании осъществява най-успешната си инициатива до сега – стартиране на нова стопанска дейност „Дом за стари хора“ в гр. Черноморец. Начинанието, осъществено като на майтап, с помоща на много доброволци, още повече хора които помагат със съвети и информация.
Не на майтап, обаче 8 години след стариране на тази дейност Дом за стари хора „Верният настойник“ предлага професионална 24-часова грижа на възрастни в два дома за стари хора с общ капацитет около 50 човека. За осем години успяхме да помогнем на стотици хора и семейства в грижата за възрастните им родители и да се превърнем в регионален фактор в сегмента.

В наши дни, по традиция в празнична атмосфера отбелязахме годишнината от създаването на дома, като най-големият белег за успеха ни, освен стотиците възрастни хора са и дългогодишните ни служители, останали ни верни през годините още от основаването на дома. За наше огромно щаситие успяхме да отпразнуваме този ден заедно със санитарката Ана Панайотова – работеща при нас от 8 години, Мария Златилова – нашата готвачка от създаването и регистрирането на собствен хранителен блок към социалната услуга, както и с Йордан Панайотов – един от дългогодишните ни служители, като не омаловажаваме и труда и старанието на новите ни колеги с които много се гордеем. По време на тържеството всички си спомнихме за първите ни и най-запомнящи се домуващи, забавни случаи от работният процес. Също така  и отправихме поглед към бъдещето в стремежа си да подобрваме качеството на предлаганите от нас услуги и да помагаме още на много хора.