Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

Хранителна банка Верният настойник

Хранителна Банка – за Хората, Които Наистина Имат Нужда

  Идеята за хранителна банка се роди още в първите години от създаването на сдружение „Верният настойник”. Още преди официалната ни регистрация, като група ентусиасти раздавахме хранителни продукти, понякога и топла храна на деца и семейства в неравностойно социално положение. Тогава за пръв път наистина се докоснахме до деца и възрастни хора, които не се бяха хранили няколко дни подред. Колкото и да напредва страната ни в икономическо си развитие, факт е, че групата на хората, живеещи под прага на бедността остава.  

Как Направихме Първата Стъпка

 

Силна мотивация за извървяване на пътя на регистрация на легитимна хранителна банка ни даде „Обединена млечна компания“ АД, която регулярно ни даряваше мляко и  млечни продукти, с кратък срок на годност, които раздавахме както на хора в нужда, така и на институции в Бургас и региона. През същата година успяхме да реализираме и спасим от унищожение над 5000 кг мляко и млечни продукти.През следващата година с плахи крачки започнахме дългият път по регистрация на легитимна Хранителна банка, подкрепени от наш партньор в лицето на Сдружение „Повече бъдеще” Германия.

 

Как се Случва Процесът

 • 01

  Хранителната банка разпределя годната, но загубила търговски вид храна, която в противен случай би била унищожена.

 • 02

  Нашите партньори и дарители доставят храна от всички краища на България.

 • 03

  Храната се складира в нашите центрове.

 • 04

  След това заедно с нашите доброволци я сортираме и подготвяме, за да стигне до нуждаещите се.

 • 05

  След това, чрез нашата мрежа от доброволци, храната стига до нуждаещите се в различните краища на България. 

Защо Продължаваме?

Всеки ден се убеждаваме в нуждата от съществуването на хранителна банка в района на Бургас. Наскоро, раздавайки хранителни пакети в една от кампаниите ни в града, за пореден път срещнахме хора, които ни разказваха, че нямат абсолютно никакви хранителни продукти и дори са изключили хладилника си, понеже няма какво да държат в него.

 

Новини

Едно от нещата, на които всички във „Верният настойник“ държим е прозрачността. Затова тук винаги можете да откриете актуална информация за нас и проектите, които развиваме.

Складове

 

Дарители и партньори

Хората до нас

Нищо от това, което сме постигнали дотук нямаше да е възможно без нашите партньори, които продължават да подкрепят хората в неравностойно положение чрез нашата хранителна банка. Благодарни сме на всеки един дарител, било то човек, който заделя хляба си, за да има и за другите или голям бизнес, който иска да направи обществото около него по-добро. Истинските герои на този свят са хората, които не спират да дават през пътя си до върха.