Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
декември 12, 2018
Хиляди подаръци ще зарадват децата от Бургаски регион

Ударно стартира „Операция Рождествено дете“ в Бургаският регион. И тази година хиляди подаръци ще достигнат до деца в детски градини, училища, центрове за настаняване от семеен тип, читалища, болници и махали. Грандиозната мега инициатива тази година счупи рекорди на национално ниво –  в България ще бъдат достигнати над 41 хиляди деца. Това затвръждава позицията на  „Операция Рождествено дете“ като най-големият проект за деца в България

В Бургаският регион на първи етап започна раздаването на подаръците в детските градини и училищата, понеже тези институции излизат във ваканция няколко дни преди празника. На втори етап се очаква да бъдат достигнати деца лишено от родителски грижи по центровете за настаняване от семеен тип, крайно бедни махали и квартали. Това ще се случи непосредствено преди празника.

Най-мащабно раздаване на подаръци предстои в третият етап – в навечерието на празника или на самият празник, когато се организират мероприятия в кметства, читалища, църкви и площади, където заедно с богата празнична програма, децата ще научат истинската история на празника Рождество Христово и ще получат подаръци.

Сдружение „Верният настойник“ е партньор на „Операция Рождествено дете“ от 2009 годинам, като от няколко години сдружението е оператор на проекта за България.