Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
август 4, 2020
Хранителна банка „Верният настойник“ достигна над 5700 семейства от началото на епидемията

Навярно света никога няма да забрави 2020 година заради нещо ново и необичайно, което се случи в животите ни. За първи път ни се наложи да спазваме задължителна социална дистанция, да имаме забрана да напускаме градовете в които живеем, да виждаме навсякъде хора екипирани с маски и шлемове и това да е в реда на нещата. Със сигурност и ние от Сдружение „Верният настойник“ ще запомним началото на епидемията с COVID 19  и със сбъдването на една наша мечта, която преследвахме доста годнини – стартиране на Хранителна банка „Верният настойник“.
Да, стартирахме ударно, без много да мислим, без голяма предварителна подготовка, бих казал дори и като на война, защото точно в тази криза хората имаха най-голяма нужда от храна и надежда.
Поглеждайки назад, от началото на епидемичната обстановка в страната са минали малко повече от 4 месеца, но ние решихме да направим равносметка, за това какво сме постигнали през тези трудни за народа ни месеци.
Определено останахме изненадани от цифрите които успяхме да съберем обобщавайки всички 17 кампании.
До сега сме раздали 34 399 кг хранителни продукти, достигайки до 5718 семейства на територията на цялата страна.
Да, това е наистина грандиозен успех, но той не би бил същият без нашите невероятни доброволци и партньори от различни населени места. Нямаш да можем да направим всичко това без множеството наши дарители които са от малко до големи, от частни лица, емигранти до мощни търговски компании, дори и едно училище, което ни дари зеленчуци и млечни придукти от програмата си „Училищен плод“.
Да, определено има смисъл в това което правим, и ще продължим да го правим, защото това е нашата нова кауза!
Благодарим на всички ангажирани с нашата дейност!