Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
април 30, 2020
Младеж от Дом „Възможност“ Бургас е поредният успешен случай на институцията

Даниел е последният младеж от Програмата „Дом Възможност“ гр. Бургас който получи своята награда към първите си стъпки за успешно започване на самостоятелен начин на живот. Той получи собствен лаптоп лично от председателят на Сдружение „Верният настойник“
Дани, момчето с чаровната  усмивка се доказа, че може да помогне на всеки в нужда. Именно за това свидетелстват стотиците часове положени като доброволец в Сдружение „Верният настойник“ Бургас.  Дани с желание помагаше на хората които нямат и не могат.
„Всяка раздяла е трудна, но погледнато през друга призма, това е логическото продължение към самостоятелен начин на живот, промяна на ценности, интереси и преход от институция към създаване на собствено семейство и бъдеще“ каза Жельо Желев, мениджър на Дом „Възможност“ Бургас.
„Ще запомня Дани като емоционално, вечно  усмихнато и позитивно момче.  Обичаше да раздава предгръдки, дори и когато беше сърдит. Младеж с голямо сърце, мисля, че той бе един от най-добрите младежи с които съм работила“ каза Йоана Николова социален работник в Наблюдаваното жилище, работила с Даниел от първият му ден при нас.

Дом „Възможност“ Бургас е Наблюдавано жилище към Сдружение „Верният настойник“. Потребители на услугата са младежи без родители, живяли в социална услуга до 18-тата си годишнина. Идвайки при нас, те получават социална подкрепа, обучение в битови навици и подядки като плануване на седмичен бюджет, готварски умения, грижа за собствен апартамент, трудови навици и др. С младежите работят професионалисти които им помагат да си намерят работа, да си спестят пари, да продължат своето образование. Услугата е уникална за гр. Бургас и региона. Такива жилища има още в София и Варна които са към Фондация за социална промяна и включване (ФСПВ) София която е идеолога на този вид грижа за младежи.