Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
февруари 4, 2019
Младите готвачи на „Верният настойник“ напредват в знанията

Курса по практични умения „Млад готвач“ който се провежда в училището в с. Факия протича при голям интерес. Децата с нетърпение очакват да дойде денят от седмицата в който се провежда извънкласната дейност към учебното заведение.

Децата включени в курса са на възраст от 12 до 16 години, като единствените условия за включване в програмата са да показват добър успех по останалите предмети и да имат желание да развиват кулинарни умения.  Допълнително подсилване на желанието у децата са добиващите голяма популярност напоследък кулинарни риалити формати излъчвани по телевизията, които превръщат традиционната по принцип професия в много иновативна и модерна.

Проект „Млад готвач“ се провежда от 2010 година в Основно училище „Никола Вапцаров“ с. Факия, като през практичната школа са преминали много ученици. Идеята е да се обучат в основните познания в областта на готварството и сладкарството, като знанията които придобиват ще са им от ползва през целият живот. Успех на проекта са няколкото деца които толкова силно се запалват по вкусната професия, че продължават своето образование в Техникума по обществено хранене в гр. Бургас.

Проект „Млад готвач“ се осъществява от сдружение „Верният настойник“ в партньорство с местното училище и Сдружение „Обувки за България“ в ролята на финансираща организация. Обученията се провеждат в професионална кухненска среда и се водят от професионален майстор готвач.