Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
декември 13, 2018
Нови масички за децата от Винарско

Сдружение „Верният настойник“ дари на детската градина в село Винарско нови масички за занималнята. Масички за тази детска градина са купувани преди десетки години, като старите бяха доста амортизирани и негодни за предназначението си.
Това е поредното дарение на детското заведение по проект „Вече знам и мога“, като преди няколко месеца от организацията закупиха нови детски шкафчета.
Децата са много щастливи за новите вещи в детската градина. Радоста им е такава, все едно получават нови играчки за забавачката. С тези дарения детската градина става още по приятно и предпочитано място за децата.
Проект „Вече знам и мога“ е в партньорство с немските ни партньори „Повече бъдеще“. Той има за цел както да подпомогне деца от бедни райони да посещават детска градина, така и детските градини да подобрят материалната си база.
За дългогодишното партньорство със „Верният настойник“ разказа директорката на детската градина. Развалнувана тя си спомни за времената когато сдружението подпомагаше детските градини в община Камено със заплащането на таксите на децата. Този период беше доста тежък както за семействата на децата, така и за администрацията  на детските градини. Без подкрепата на „Верният настойник“ най-вероятно часто от детските градини щяха да бъдат закрити.