Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
юни 4, 2018
Обединена млечна компания спечели „Златна ябълка“ след номинация от „Верният настойник“

„Обединена млечна компания“ получи награда „Златна ябълка“ за 2018 г. в категорията „Благотворител“ за реализирания в продължение на последните три години проект „Мляко за всеки“. Номинацията в категорията беше получена от дългогодишния партньор на компанията-СНЦ „Верният настойник“.
Проект „Мляко за всеки” стартира през 2015 г. като съвместен проект на сдружение с нестопанска цел „Верният настойник“ – Бургас и „Обединена млечна компания“ ЕАД. По проекта се даряват млечни продукти с изтичащи срокове на нуждаещите се. Сдружението снабдява с тях домове, приюти, центрове и бедни семейства. „Мляко за всеки” е проект, който заслужава уважение, защото в продължение на няколко години са разпределени над 20 тона млечни продукти в Бургас и региона. Млечните продукти достигнаха до центърове за деца от семеен тип, бедни семейства, домове и приюти. Стотици деца имаха възможност редовно да консумират една от най-важните детски храни – млякото и то качествено, българско производство. Без този съвместен проект, те нямаше да имат тази възможност. В продължение на няколко години съвместна работа между СНЦ „Верният настойник“ и „Обединена млечна компания“ ЕАД проектът „Мляко за всеки“ се превръща в емблема за сдружението и затова екипът номинира компанията за тази напълно заслужна награда.
Призът бе връчен на почетна церемония от Красимира Величкова, директор на Българския дарителски форум.
Тази година сдружение „Верният настойник“ номинира за призът „Златната ябълка“ в две категории: за „Благотворител“ предложи „Обединена млечна компания“ и за „Община“ – община Бургас. Според СНЦ„Верният настойник“, Община Бургас, и д-р Лорис Мануелян, заместник-кмет „Здравеопазване, социални дейности и спорт“, заслужиха номинацията с усилената си работа в посока подкрепа и развитие на децата и младежите в гр. Бургас и региона.
Наградите „Златна ябълка“ се връчват за осма година и отличават приноса за благосъстоянието на децата в България на личности, организации и институции. Церемонията се състоя в Учебния театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в присъствието на близо 350 гости, приятели и съмишленици на каузата в навечерието на празника на детето.
Наградите се връчиха в осем категории – „Герой на децата“, „Училище“, „Болница“, „Община“, „Журналист“, „Благотворител“, „Награда за цялостен принос към Мрежа за децата“ и Специална награда.
Всички 66 предложения в различните категории могат да бъдат видяни на електронния сайт на Наградите „Златна ябълка“. www.1june.nmd.bg.
Номинациите за Наградите, с изключение на категория „Герой на децата“, идват от 150-те организации – членове на Мрежата от цялата страна. Член на мрежата е и СНЦ „Верният настойник“, а също и регионален кординатор за община Бургас.