Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
октомври 14, 2020
Оборудване на медицински кабинет и много радост за децата от село Факия

 

Поредната спирка на кампания „Повече бъдеще“ 2020 бе средешкото село Факия. Там успяхме да посетим както детската градина, в която учат около 20-тина малчугана, така и местното средищно учебно заведение.
Децата от учебното заведение за най-малките получиха страхотни плюшени играчки, които могат да си вземат за вкъщи, а в групата на детската градина ще останат много големи детски игри и оборудване.
Голяма бе радостта на децата и персонала и в  местното школо. Училището, което е средищно с пансион в който живеят деца от по-далечните населени места от общината, получи оборудване на медицинският си кабинет, включващо няколко големи специални гардероба както и медицинско бюро. Дарението е изпратено специално за институцията от германската неправителствена организация „Повече бъдеще“, с финансовата  подкрепа на която преди няколко години се реновира почти целият втори е етаж на училището, включително изграждането на медицинският кабинет.
Отделно от това, доставихме спално бельо, дрехи и обувки за децата, които целодедмично пребивават в пансиона към училището.
Дарение имаше и за администрацията на Основно училище „Никола Вапцаров“ включващо канцеларски и други материали, които ще влязат в употреба на ръководство и учители.
Кампаният продължава и в други населени места.