Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
юни 28, 2018
Посещение на представители на американска благотворителна организация

„Верният настойник“ отправи покана към представители на американската организация „Vanguard“ да дойдат на посещение и да се запознаят с дейността на сдружението. Председателката на сдружението Трейси Мууни, която от 4 години се е преместила да живее във Велико Търново, заедно с още един член от екипа си, приеха поканата и пристигнаха на двудневно посещение с цел установяване на партньорски взаимоотношения.

Американките бяха впечатлени от многото активни проекти на сдружението, от инициативите и непрестанната работа на „Верният настойник“ в посока подпомагане, превенция и развитие. Особено много те изразиха адмирации към проект „Знам и мога“ и изявиха желание да си сътрудничим за разрастването му. Проект „Повече здрави“ ги вдъхнови да инициират активност с мобилен кабинет.

Бъдещите ни американски партньори пожелаха да подкрепят стартиращата дейност „Хранително банкиране“ на „Верният настойник“. Процедурата по регистрация е стартирана и вече е пристигнал дарения хладилен бус, с който да се осъществява дейността. Бъдещото партньорство с подкрепяща организация ще помогне да се финансира хранителната банка и да заработи с пълен капацитет.

Посетителите по време на двудневната визита успяха да посетят няколко от местата, където „Верният настойник“ развива дейността си. Те бяха посрещнати с песни и вълнение от децата в детската градина в с. Свобода и в гр. Камено. Видяха също така и Дома за стари хора в гр. Камено и добиха представа за работата на сдружението в различните направления.

Очаква се отново да дойдат на посещение през есента.