Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
ноември 28, 2018
Проект „Шестица-жълтица“ се разраства

Новостите около набиращият все по-голяма попилярност проект „Шестица-жълтица“ на сдружение „Верният настойник“ не спират. Освен възобновяването на DMS номера на каузата, амбициозните планове на сдружението са до края на тази учебна година, кампанията за поощряване на отличните резултати в училище на деца без родители, да достигне национално покритие.

Проект „Шестица-жълтица“ има за цел да награди децата от институции, показващи отличен успех в училище с финансов стимул, като за всяка една текуща отлична оценка, детето получава по един лев в края на всеки учебен срок. От „Верният настойник“ сме решили, награждаването на децата за шестиците им в бележниците да не бъде само за важните и традиционно по-трудни предмети като математика, български език, химия, история, а и за предмети като музика, физическо възпитание и изобразително изкуство, понеже всяко едно дете има свои таланти, които трябва да бъдат стимулирани.
Проекта бележи началото си от 2010 година, като част от проект „Стани настойник“. С времето идеята се разви и кампанията се отдели като индивидуален проект. От две години сдружението работи по този проект с центрове за настаняване от семеен тип в гр. Средец и гр. Бургас, от миналата година и в областите Сливен и Ямбол. Резултатите са впечатляващи и бележат прогресия в отличните резултати на децата през вторият срок на база първият.
С новата си цел, проект „Шестица-жълтица“ България, ще покрие 26 области, 76 населени места, 132 центъра за настаняване от семеен тип и останалите незакрити 5 дома за деца лишени от родителски грижи.

За първа година и културни дейци  и музиканти застават зад проекта в мащабна дарителска кампаният и благотворителни концерти които ще се проведат в 4-те най-големи града в България – София, Пловдив, Стара Загора и Бургас. Концертите ще бъдат на младежката госпъл формация Rise Up, а темата на концертите ще бъде „Подари надежда“.

Една от най-обичаните бургаски танцови формации – „Петлите“ също застанаха в подкрепа на каузата на „Верният настойник“. На премиерата на най-новият си спектакъл „Легендата“ в бургаската опера, те ще призоват бургазлии да се включат в подкрепата на проекта. Интересното е, че голяма част от децата играещи във формацията, както и техният създател и ръководител Георги Димитров също са израстнали или още живеят в институции.
Всеки един също може да подкрепи амбициозната задача, която са се поставили от „Верният настойник“ и проект „Шестица  – жълтица“ като изпрати SMS  с текс „NAGRADA“ на номер 17777 за всички мобилни оператори с цена 1,20 с ДДС и не забравяйте, че всяка една инвестиция в образованието не е напразна, особено когато се касае за деца без родители.