Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Детайли на проекта

Начало  /  Проекти и кампании

март 8, 2021
bagriti

Бургас

1000 лв

Сдружение „Обувки за България“

Организацията на г-жа Хилдегард Кнох Уилл също както „Повече бъдеще“ организират набирателни капнании и поредица от събития за българските деца. Името на организацията символизира спомена на г-жа Хилдегард за босите деца които е видяла през 2010 година в България. Организацията изпраща предимно дрехи и обувки за деца и възрастни. Досега са получени около 200 тона хуманитарна помощ от Германия, като през последните години приоритет беше и достигане на деца от бежанските лагери в цялата страна. Всички капмпании на „Обувки за България“ са с национално покритие, като зад техните каузи застават и известни германски политици и общественици.
От 2017 година, сдружеие „Обувки за България“ финансира проект „Практични умения – готварство“ като същият е преименува в проект „Млад готвач“
От същата година със съдействието на немската организация се провеждат европейски рали обиколки с кауза, като участниците във всяко рали посещават посочена от нас детска градина в различни части на България и подпомагат децата и материалната база.
Чрез съвместните ни кампании досега сме раздали над 150 тонахуманитарна помощ, като тя е достигнала и до всички бежански общежития в рамките на страната.

Операция „Рождествено дете”

През октомври 1990 година Дейв Кук, бизнесмен от Великобритания, видял репортаж за конфликта в Румъния. В резултат на създалата се ситуация, деца били оставени в румънски детски домове. Той не можел да разреши военният конфликт, но решил да покаже на децата, че не са забравени. Мотивирал семейството си и приятели да съберат подаръци за тези деца в нужда. „Операция Рождествено дете“ започва като конвой от 9 камиона и 17 доброволци, които закарали в Румъния подаръци опаковани в кутии за обувки.
Три години по-късно, американската благотворителна организация „Самаританс Пърс“ поема проекта. През 1993 година 28 000 кутии са изпратени в близка Босна, в която тогава се водят военни действия. От тогава до сега са изпратени над 150 милиона подаръци на деца от 150 страни.
България се включва в „Операция Рождествено дете“ предз 1998 година, като тогава получава подаръци които се разпределят съвместно с Български червен кръст.
От тогава до сега, в България са раздадени над 750 000 подаръка
От 2016 до 2019 година, национален оператор на „Операция Рождествено дете“ става Сдружение „Верният настойник“. През този период бяха въведени редица нововъведения за облекчаване на работата по проекта, като бе изграден и централен логистичен склад на проекта край Бургас.