Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Детайли на проекта

Начало  /  Проекти и кампании

повече здрави
март 8, 2021
bagriti

Бургас

5 000 лв

Повече здрави

Вдъхновението за създаване на тази дейност идва от група корейски лекари, които посетиха клона на сдружението в гр. Сунгурларе и заедно с местният координатор организираха безплатни медицински прегледи на терен. Споделяйки добрият пример, сдружението получи през 2014 година Мобилен медицински кабинет Мерцедес оборудван с ЕКГ и ехограф. Дарението идва от сдружение „Повече бъдеще“ Германия, като освен линейката, те осигуриха голямо количество медикаменти които да се раздават на нуждаещите се. Заедно с линейката няколко пъти страната ни посещава немският специалист д-р Тилман, който съвместно с български лекари провежда медицински прегледи на територията на югоизточна България.

От тогава досега, мобилният медицински кабинет работи всяка година в периода Март – Октомври, като се провеждат безплатни медицински прегледи и консултации на здравно неосигурени и трудноподвижни възрастни лица. За изпълняване на дейностите по този проект, сдружението пряко си сътрудничи с местната власт – кметове, кметски наместници, здравни медиатори и др, като заедно с тях се съставя график на посещенията и се определя най-добрата и удобна за гразданите локация за „подвижната клиника“. При остсъствие на специалист, медицинските прегледи се извършват от меицински фелдшер.
През 2018 година, по покана на сдружение „Верният настойник“ в България пристигна американски специалист, който извършваше безплатни очни прегледи на деца и възрастни в градовете Бургас, Камено, Средец и Ямбол.

По проект „Повече здрави“ са извършени и няколко маяабни кампании за подобряване на достъпа до медицински грижи в различни населени места:
– Дарени 50 медицински легла на Общинската болница в град Средец
– Оборудван зъболекарски кабинет в ромският квартал Надежда в гр. Сливен, за безплатна профилактика на крайно нуждаещи се
– Изграден и оборудван медицински кабинет в Основно училище „Никола Вапцаров с. Факия.

Помогнали сме на доста индивидуални случай, тези които няма да забравим са:
– Събрани средства за здравни осигуровки и операция за спешна ампутация на крака на Симеон от гр. Сдралджа, който бе оставен от семейството си да умира в нечовешки мъки.
– Дарени лекарствени средства на баба Мария от с. Вресово, която бе с тежка бронхитпневмония, но нямаше възможност да бъде прегледана от специалист
– Събраните средства за животоспасяваща гръбначна операция на 13 годишно дете от село Русокастро, неслучила се по воля на родителите му.

По проект „Повече здрави“ са подпомогнати над 1200 човека с медицинска консултация, безплатни лекарства са дадени на около 300 души и всичко това благодарение на: