Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Детайли на проекта

Начало  /  Проекти и кампании

март 8, 2021
bagriti

Бургас

1000 лв

Благотворителна шампионска лига

Сдружение „Верният настойник“ стартира инициатива заедно с портала TIMEHEROES за възстановяване на масовия спорт в селата в Бургаска област и има нужда от твоята подкрепа, за да събере необходимата екипировка. Всичко получено се разпределя по кметства и училища в десетина села, за да могат децата да тренират, а сдружението ще организира мачове между отборите на отделните населени места.
Търсят се всякакви спортни атрибути, като например:

  •  футболни топки;
  • баскетболни топки;
  • конуси за тренировки;
  • спортни екипи и маратонки – за всички възрасти, момчета и момичета;
  • всичко друго, което прецениш, че би било от полза в мисията.

Кампанията премина при изключително голям интерес от страна на дарители. Даренията бяха разпределени в селските райони на община Камено и Средец, където нуждата от средства и екипировка за спорт е най-необходима.

Турнирът се организира от фондация „Обществен дарителски форум – Област Бургас“ и сдружение „Верният настойник“ с любезното съдействие на Община Бургас. Ангажиментите на всички страни участващи в проекта бяха следните:
– Сдружение „Верният настойник“ направи цялостната организация на футболните срещи както и осигури доброволци арбитри на всяка една от футболните срещи:

  • Обществен дарителски фонд – събираше символична такса от всеки участник, която в последствие се използва за благотворителна дейност свързана със спрот
  • Община Бургас осигури безвъзмездно използване на най-новите спортни игрища в града.

 На първият етап в сградата на „Обществен дарителски форум – Област Бургас“ в присъствието на капитаните на всички отбори бяха дадени подробности около провеждането на турнира и бе изтеглен жребият за предстоящите срещи. Наредена бе игровата схема между всички участващи отбори

 Участниците в турнира са разпределени в 3 групи от по 3 отбора, като всички от групите играят помежду си.

 Футболните срещи преминаха при  голям интерес, като на финала участващите отбори получиха купа, грамоти и награда.

 

Благотворителна шампионска лига участваха над 100 души. Проектът бе осъществен благодарение на: