Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Детайли на проекта

Начало  /  Проекти и кампании

март 8, 2021
bagriti

Бургас

d

36 000 лв

Стани настойник

Това е първият проект на сдружението, стартирал още през есента на 2009 година. Проекта има за цел да подпомогне индивидуално деца от крайно бедни и многодетни семейства целево да посещават училище и детска градина. С ежемесечно дарение от 30 лв. по проекта могат да се финансират:

  • Изследвания и такси по подготовката на документи за посещение на детска градина
  • цялата такса за посещение на детска градина
  • сезонни чисто нови дрехи и обувки
  • учебни пособия  и раница за учениците
  • подходяща среда в дома на първокласника: (бюро, стол)
  • ваучери за храна или хранителни пакети за празниците Рождество Христово и Великден
  • организиране на общи мероприятия за децата включени в проекта (посещение на кино, еднодневни екскурзии и др)

Проекта стартира с 4 деца от гр. Средец, Невестино и Камено. Финансирането му се извършваше от 4 дарителя – две деца бяха финансирани от българска общност в Гърция, едно от децата бе финансирано от малък фризьорски салон в Карнобат, а финансирането на последнто дете бе от едно 13 годишно момиче, което спестяваше пари от джобните си.

През годините в проекта са били включени много нуждаещи се деца от много различни места, най-вече от общините Бургас, Средец, Камено, Карнобат, Руен и Сунгурларе. С помоща на дарения от България и Гърция децата достигнаха до дванадесет на брой. Идеята на проекта се прие много добре от  германската неправителствена организация „Повече бъдеще“, които взеха решение от 2011 година да поемат цялата издръжка на проекта. Към този момент – десет години по-късно проекта обхваща 48 деца от общините Камено, Средец, които са на възраст от 3 до 12 години.

Досега, по проекта целево са подпомогната над 80 деца от 60 социално слаби семейства, благодарение на: