Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
ноември 24, 2019
Сдружение „Верният настойник“ получи нов товарен микробус

Сдружение „Верният настойник“ получи щедро дарение от партньорската организация „Повече бъдеще“.
Почти 10 години след като немците подариха своя микрибус за дейността на „Верният настойник“ и с възхищение година след година проследяваха нарастването на цифрата на километража дойде време за обновяване на автопарка на сдружението. Припомняме, че старият микробус имаше сантиментална стойност за семейството на председателят на сдружение „Повече бъдеще“, свързана с частният бизнес, с който се занимава фамилията и.
Новото товарно возило също е Мерцедес, доста по-голям от своя предшественик, който остава на разположение на организацията. Годината му на производство и малкият брой километри предвещават дълги години вярна служба в помощ на нуждаещите се.

Средствата за закупуване на микробуса идват от семейство близко до Вера Шнайдер, а нейният съпруг лично пътува до Виена за да предаде микробуса в ръцете на новите му собственици от „Верният настойник“.
Председателят на Сдружение „Верният настойник“ изказа искренни благодарности както на семейство Шнайдер, така и на семейство Виктория и Паул Болинг. „Микробусът е неизменна часто от ежедневната дейсността на „Верният настойник“. Новата придобивка ще донесе сигурност при десетките хиляди километри, които служители и доброволци на организацията изминават всяка година, като дарението идва в момента на най-интензивната ни работа – периода около Рождество Христово.“ допълни още Жельо Желев.