Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Хранителна банка Верният настойник
Николай Николов
април 2, 2019
Сдружение „Верният настойник“ вече е оператор на хранителна банка

Изминалият месец март ще остане завинаги в историята на „Верният настойник“ освен с грандиозното честване на 10 годишният юбилей на сдружението, а и със сбъдването на една дългоочаквана мечта – официалното стартиране на дейност „Хранителна банка Верният настойник“.

В последните дни на месец март, сдружението получи официалният лиценз за Оператор на хранителна банка издаден от Българска агенция по безопастност на храните към Министерство на земеделието, храните и горите на Република България.

Практически дейностите по стартиране на Хранителна банка „Верният настойник“ започват веднага, като вече са насрочени срещи с производители и търговци на храни.

Към момента Сдружение „Верният настойник“ разплага със складово покритие в областите Бургас, Варна, Шумен, Хасково, Враца и Русе, както и партньорски организации които да подпомагат развитието на дейностите по места.  Преговори с партньорски организации за разширение на обхвата на дейността предстоят, като скоро се очаква и лицензиране на нови складови площи.