Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
септември 14, 2020
„Стани настойник“ стартира с двойно повече деца и мобилен магазин

В навечерието на началото на учебната година, по традиция  стартира проект „Стани настойник“. Проекта има за цел да подкрепи семействата на деца в неравностойно социално положение, като им осигури дрехи, ученически пособия и покрие таксите за посещение на учебно заведение.
От тази година, която е 11та за проекта, имаме възможността да удвоим квотите за деца, които попадат в проекта. През целият месец август се провеждаха кампании при идентифициране на нови деца, които да бъдат включени в образователният ни проект. Припомняме, че проект „Стани настойник“ е първата инициатива на сдружение „Верният настойник“ стартирала в началото на 2009 година. Тогава проекта обхвана 4 деца, които бяха подкрепени да посещават училище и детска градина от доброволци, частни дарители и малки фирми. С течение на времето нуждаещите се семейства бяха удвоени, докато през 2012 година финансирането на проекта бе поето от германските ни партньори „Повече бъдеще“, осигуряващи квота от 45 деца, които да подпомагаме. Днес, тази квота е удвоена, поради отпадането на таксите за посещение на детска градина за най-бедните в много от общините в които работим.
За първа година използваме и иновативен подход за обличане на децата а именно магазин за дрехи и обувки на четири колела. Мобилният магазин е в готовност да обиколи всяко населено място, където има деца по проекта. Това нововъведение ще улесни нашата работа, тъй като в много от населените места нямат специализирани магазини за дрехи и обувки.