Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
май 10, 2018
Участници в благотворително рали с дарение за детската градина в Крумово

„Верният настойник” се срещна с участници в ралито „Just Rust”,за да посетят заедно детската градина в с. Крумово, община Тунджа, Ямболска област и да направят дарение за децата.

Гостите много се впечатлиха от топлото посрещане там. По повод посещението им беше организирано посрещане в духа на българските традиции – с питка и здравец. Децата от група „Люляче“ към детска градина „Кольо Тенев“- с. Тенево бяха облечени в традиционни български носии и бяха подготвили кратка поздравителна програма за гостите. Директорката изрази огромната си благодарност с поздравителен адрес, който прочете на групата и им го връчи като знак на признателност и за спомен от гостуването им в България.

Германската група дари голям брой подаръци на децата, както и други вещи и материали за нуждите на учебното заведение. Децата, учителките и директорката бях трогнати от подаръците, които получиха.

Връзката между участниците в ралито и „Верният настойник“ беше възможна благодарение на препоръката на Хилдегард Кнох-Вил от Германия. Със съдействието на фондация „Болни от астма“, Ямбол, се осъществи посещението в детската градина.

Кметът на селото Димитър Гочев също присъства на срещата и след това покани групата в кметството. Там германската група разказа повече за тяхното пътуване.

Ралито „Just Rust” включва 50 групи от по 6 човека, които тръгват от Франция към Йордания. Всеки екип пътува в 3 коли, които по марка и стил са еднакви и са брандирани с отличителни знаци, така че да се разпознават навсякъде, където минат. На колите са изписани имената на участниците и са залепени различни стикери. Общо 300 човека със 150 коли пътуват по определения маршрут и в рамките на 3 седмици ще преминат от Франция, през Германия, Австрия, Унгария, Румъния, България, Турция, Израел, за да стигнат до Йордания, която е крайната точка. Идеята на пътуването е да се наберат средства за благотворителност. По пътя си рали участниците раздават подаръци или изпълняват други предварително набелязани задачи. Без GPS навигация и без да ползват магистрали всички ще пропътуват около 7000 км до крайната дестинация. Там всичките 150 коли ще бъдат разглобени и разпродадени, а средствата ще отидат за SOS немски селища. В зависимост от начина на представяне, според условията на ралито, ще бъде определен екип победител, който ще получи като награда истинска камила. В духа на иницитавата победителят ще дари  камилата на бедно семейство, за да може с парите от нея семейството да подобри живота си.

Всички бяха много впечатлени от ентусиазма и добротата на младата група германски инженери избрали да участват в благотворителната инициатива. Пожелахме успех на участниците, а те изразиха желание да посетят България и за в бъдеще.