Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
април 19, 2018
„Училище за родители“ вече и в гр. Средец

Сдружение „Верният настойник“ проведе семинар за родители и в гр. Средец. От март миналата година стартира „Училище за родители“. Обучението беше провеждано в гр. Камено и гр. Сунгурларе . Инициативата беше осъществена с подкрепата на сдружение “Повече бъдеще”-Германия. Обучението е част от проекта “Стани настойник”, който подкрепя  крайно бедни семейства, за да могат да изпращат децата си на училище .  Семинарът се организира за семейства,чиито деца посещават учебни заведения с подкрепата на сдружението.

Училището за родители се  фокусира върху ролята на родителя, като ключов фактор в развитието и оформянето на детето като пълноценна личност. Затова връзката дете-родител е от огромна важност за неговия пълноценен старт в живота. В тези взаимоотношения възрастните не винаги са подготвени и се оказва, че те също като децата могат да влязат в позицията на ученици, които имат нужда от знания. Идеята е  обучeнието да помогне на родителите да научат как да откликват правилно на нуждите на своите деца, да бъдат ангажирани с процеса им на учене, израстване и оформяне като личности.

Комуникацията между детето и родителя е двупосочна линия, в която те трябва да участват активно, но не винаги знаят какво да направят и как. „Верният настойник” вярва, че училището за родители е не само полезно, но и интересно и забавно за всички участници и ги кара да оценят отговорността и радостта от родителството.
Участниците в семинара бяха  доволни  както от вниманието, така и от пакетите с хранителни продукти, които получиха в края на семинара.