Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
април 13, 2018
Успешно завършване на курсистите от проект Линукс в Несебър

Непосредствено след Великденските празници дойде време за завършване на курсистите, които се обучаваха по проект „Линукс” в Несебър. Курсът стартира в деня на студентския празник миналата година и след четири месеца на усилено обучение успешно финишира. Проектът беше осъществен благодарение на съдействието на общината, която предостави залата за обучение и със съдействието на фондация „Авигея-Шама”.

В курса се обучаваха  30 пенсионери, разпределени в две групи. Лично кметът Николай Димитров връчи сертификати за успешно обучение на завършващите. „Хубаво е човек да учи и да се осъвършенства цял живот, за да успява.” сподели той и насърчи курсистите да прилагат новите си знания в ежедневието си. Преподавателят Радослав Киряков също сподели мнението, че човек се учи докато е жив и поздрави участниците в курса за тяхното старание и желание, с което са се учили. „Беше полезно време заедно. Хората лесно навлязоха в обучението и имаха голям интерес да придобият компютърна грамотност.”

Председателят на „Верният настойник” Жельо Желев  поздрави всички участници в проекта на сдружението и сподели,че едно добро начало поставено на 8-ми декември, на студентския празник, сега намира подходящ завършек на Великден.

Самите участници връчиха благодарствени писма на кмета и споделиха, колко важно е било за тях да получат толкова внимание чрез това обучение.

Проект „Линукс” е Българо-Швейцарски проект, който се изпълнява от Сдружение „Верният настойник”, чрез програма за безплатно компютърно обучение и ограмотяване. Компютрите, използвани за обученията, са предоставени от швейцарските партньори.