Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
юни 17, 2018
„Верният настойник“ на годишна среща на Национална мрежа за децата

Сдружение „Верният настойник“, регионален представител на Национална мрежа за децата, взе участие в годишната среща на Мрежата. Срещата се проведе в град Трявна и бе най-голямото събитие на организацията за 2018 година.

Събитието бе разделено на няколко панела и тематични работни срещи по групи: „Образование“, „Правосъдие“, „Семейство“ и „Здраве“.Като особено интересен се открои панела, който бе и финално събитие по проект „Училището като център в общността“. В него сдружение „Верният настойник“ бе представено от училищния модератор по проекта Мария Иванова, както и представители на едно от училищата, включени в проекта: НУМСИ „Панчо Владигеров“- гр. Бургас.

По време на срещата се проведе и Общо събрание на организациите участващи в обединението. На него бяха разгледани Финансовия отчет, Бюджета за 2018, предложение за промяна на принципа за определяне на членския внос и други.

Изненада за всички присъстващи на Общото събрание бе присъствието на Омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова.  За цялостен принос към Мрежата в борбата за правата на децата й беше връчен специалния приз „Златна ябълка“, който се връчва на личности и организации . Мая Манолова заяви,че организациите, членуващи в мрежата, са направили най-важното, а именно, те са се обединили в името на благородна кауза. Тя изрази уважението си и ги поздрави за това,че всеки ден се срещат лично с хората и техните проблеми.

По време на изложението на организации, Югоизточният регион бе представен от Сдружение „Петлите“, които представиха своята дейност като организация и показаха част от своите танци.