Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
юни 23, 2020
Верният настойник с номинация за Проект на Годината 2020

Сдружение „Верният настойник“ получи номинация за традиционния конкурс Проект на Годината 2020 на Фондация Лале.

Номинацията е за проект от областта на образованието .“За всяка шестица – жълтица!“ има благородна цел  да насърчава децата от институциите за отличния им успех в училище. Тези, които показват висок успех, получават финансов стимул, като за всяка една текуща отлична оценка, детето получава по един лев в края на всеки учебен срок.

Сдружението награждава децата за шестиците им в бележниците не само за традиционно по-трудни предмети като математика, български език, химия, история и други, а и за предмети като музика, физическо възпитание и изобразително изкуство, понеже всяко едно дете има свои таланти, които трябва да бъдат стимулирани.

Проблемът, който провокира кампанията е ниския успех на учениците в училище и липсата на мотивация за учене. Причина за това е фактът, че децата са от крайно бедни семейства, с лоши условия за живеене. Към тях именно е насочен проекта.

Наградите за най-добри проекти на граждански организации в социалната сфера в България ще бъдат връчени за поредна година в София на почетна церемония на 8-ми юли.

В конкурса са поканени да участват граждански организации, които през изминалаата година са изпълнявали проект за участие, подобряване на условията, възможностите и качеството на живот на хора или общността в дадено населено място, без разлика на размера и източника на финансирането, мястото на реализация, типа на дейностите или хората, които те обслужват.

Както досега номинираните проекти ще бъдат оценени по резултатите; устойчивост на дейностите във времето; финансова ефективност; участие на целевите групи и местната общност; новаторство и приложимост на идеята в други населени места.

Проектът „За всяка шестица – жълтица“ е регистриран в  DMS платформата и може да бъде подкрепен на кратък номер 1777 с текст DMS NAGRADA .