Бургас, ул. Индустиална 7

 +359 (878) 255 061 

Моят профил

Количка

mobile logo

Новини

Николай Николов
октомври 16, 2019
„Верният настойник“ и партньори откриха нова детска площадка в с. Свобода

Сдружение „Верният настойник“ и американската рганизация „Changing a Generation“ подариха чисто нова детска площадка на децата от с. Свобода.  Предварителният оглед и планиране доказаха безспорно, че съществуващото съоражение, което не е ремонтирано от деситилетия не подлежи на ремонти и дори е опасно за изолзване. Поради тази причина децата от забавачницата бяха лишени от забавления по време на топлите дни когато възпитателките ги извеждат навън.

Новите съоражения са проектирани и изградени от българска фирма специализирана в проектиране и изграждане на детски площадки. Финансирането идва от американските ни партньори. Освен с нова модерна детска площадка, бе изградено и видео наблюдение около детската градина, като камерите ще следят както за сигурността на децата които си играят през деня, така и за вандалски набези над площадката през вечерта.
На откриването на съораженията присъстваха представители на американската организация, представител на друга партньорска организация „Метро Уорлд Чайлд“, кмета на Община Камено, Директори от ресорни дирекции и други представители.
Децата бяха подготвили  песни, танци и стихчета за да поздравят специалните гости. Представителите на Община Камено от своя страна им подариха подаръчни пакети.
Кмета на гр. Камено изказа благодарности към Сдружение „Верният настойник“ за продължаващото успешно партньорство в образователни и социални проекти.